Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer

Sparrisen har kommit! En underbar primör som passar utmärkt att göra bl a soppa på. Varför inte servera den på någon av vårens mingelfester?

sparrissoppaH

Att servera sparrissoppa i glas är perfekt till mingelfesten! Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

8 BUFFÉPORTIONER

300 g grön sparris
6 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 grönsaksbuljongtärningar
2½ dl mellangrädde
2 avokados
2 krm grön tabasco

GÖR SÅ HÄR:
Skär bort det nedersta på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar. Koka sparrisen 4–5 minuter. Mixa den slät med lite av buljongen. Blanda ned resten av buljongen och grädden. Hit kan du förbereda.

Dela avokadon, ta ut fruktköttet, mixa och rör ned i soppan. Låt koka upp. Sedan ska soppan inte kokas eller varmhållas längre, då kan den bli besk. Smaksätt med tabasco och eventuellt salt. Häll upp i glas. Servera varm, ljummen eller kall. Servera gärna med råstekt eller kokt sparris.

Receptet är hämtat från kokboken Vårmat från Arla köket. Läs vår recension.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera