Snurror med örter, ost och skinka

snurror

Snurrorna är utmärkta picknickbröd att servera till en sallad. Fyllningen med rökt eller lufttorkad skinka gör dem också goda att servera till tomat- eller champinjonsoppa. Det blir 15 snurror av receptet. Det är Eva Olsson på Österlenkryddor som har delat med sig av detta perfekta semesterrecept.

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker
8 dl vetemjöl

Fyllning
3 msk rapsolja
2 msk torkad oregano
2 dl riven ost, gärna västerbotten
7 skivor skinka, rökt spickeskinka eller lufttorkad skinka

Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, strösocker och till sist mjölet. Knåda till en smidig deg som får jäsa 30 minuter.

Arbeta degen lätt och kavla ut den som en rektangel, 20×30 cm. Pensla med olja. Fördela skinkskivorna över plattan och strö över oregano och riven ost. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 skivor och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 30 minuter. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera