Snabba rätten: olivfyllda kycklingklubbor med tomatpasta

Foto: Stefan Wettainen

Foto: Stefan Wettainen

Olivfyllda kycklingklubbor med tomatpasta är en snabb och ljuvligt god middagsrätt med få ingredienser. Köp hem kycklingklubbor, svart tapenade, sockerärtor, körsbärstomater och färsk timjan så har du det viktigaste för en god middag. Tapenade ger god sälta till den knapriga kycklingen. Om du vill kan du byta ut den mot grön olivkräm eller ajvar relish – det är också gott.

4 personer

4 kycklingklubbor (à 250 g)
1 dl svart tapenade
300 g pasta
150 g sockerärtor
250 g körsbärstomater
1 kruka timjan
olivolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lyft på skinnet och fyll kycklingen med tapenade. Lägg klubborna i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills kycklingklubbornas innertemperatur är 70°.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla sockerärtorna och låt dem koka med när ca 1 minut återstår av koktiden.

Stek tomaterna i 1 msk olja under omrörning ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Hacka timjan (spara lite till garnering) och blanda tomaterna.

Häll 1 dl av pastans kokvatten över tomaterna. Låt pastan och sockerärtor rinna av och vänd ner det i tomaterna. Servera kycklingklubborna med tomat- och timjanpasta. Garnera med resterande timjan.

De flesta av oss har max tio rätter som vi lagar om och om igen. Vi kan handla och laga dem på frihand, och vi vet på förhand hur lång tid det kommer att ta och hur det kommer att smaka. Det är praktiskt, men blir snabbt enahanda och trist. 

KöphemfemTidningen Allt om Mat:s avdelning ”Köp hem 5″ bjuder några av Sveriges främsta matskribenter på spännande rätter som är enkla att ta till när fantasin tryter. Rätterna utgår från ett antal basingredienser som ofta finns hemma. Till dessa behöver du endast köpa hem fem ingredienser för att få till en lättlagad och smakrik middag. I de flesta fall har du dessutom maten på bordet inom en halvtimme! Många av recepten finns nu samlade i den lilla smidiga kokboken Köp hem fem (Norstedts, 2014).

 

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera