Smaka på grillad ananas!

grilla-ML1Har du provat att göra dessert på grillen? Tro mig, det fungerar alldeles utmärkt! Prova detta frestande recept på grillad ananas med vit chokladmousse och honungsgrillade nötter från Mattias Larssons kokbok Grilla! Kött fisk, tillbehör, desserter och massor med grönt, (Bokförlaget Semic, 2015). Du kan läsa mer om Mattias Larssosn kokbok här.

Pröva gärna att grilla ananas till goda sallader.

grillad ananas

 

Ingredienser till 4 portioner

½ ananas
120 g blandade nötter
2 msk honung

VIT CHOKLADMOUSSE
90 g vit choklad
2 dl grädde

★Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad har smält. Placera chokladgrädden i kylen i minst 2 timmar före servering. Det är viktigt att den blir ordentligt kall. Vispa upp chokladgrädden strax före servering tills den är som lättvispad grädde. Ställ i kylen i ca 5 minuter.
★ Skär bort skalet från ananasen och skär den i fyra klyftor på längden. Skär bort den träiga mitten.
★ Lägg nötterna i en kastrull eller på ett dubbelvikt folieark och ringla över honungen. Ställ kastrullen eller foliearket över direkt värme på grillen och lägg ananasklyftorna bredvid. Grilla ananas och nötter i ca 5 minuter tills nötterna är lätt karamelliserade och ananasen fått fin färg. Servera med nötterna och den vita chokladmoussen.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera