Skånsk äppelkaka med mynta och koriander

äppelkakaH

Vem kan motstå en riktig skånsk äppelkaka? Är man dessutom förtjust i gås så är den här varianten av äppelkaka från Österlenkryddor en perfekt avslutning på gåsamiddagen och Mårtensafton! Men i väntan på hösten så avsluta sommaren och njut av den svenska äppelskörden. Receptet räcker till 4-6 personer.

4-6 äpplen, gärna syrliga
2 dl skorpmjöl
1 1/2 dl strösocker
75 g smör
2 msk Österlenkryddors äppelkrydda eller 1 1/2 msk torkad pepparmynta och 1/2 msk stötta korianderfrön

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Varva äpplen, skorpmjöl, strösocker och kryddor i en smord form. Avsluta med några klickar smör.

Grädda i 200 grader ca 40 minuter.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera