Salmalax med picklade grönsaker

SALMA picklade gronsaker

En lättlagad rätt med ljuvlig salmalax! Här serveras den med picklade grönsaker och smetana. Är du nyfiken på att veta varför salmalax är så extraordinär så läs mer på Salmalax – något utöver det vanliga.

Förberedelsetid : 15 min.
4 personer

Ingredienser

600 g salmalax
1 msk socker
1 msk ättika
1 msk smör
blandade primörer t.ex. betor, blomkål, broccoli, svamp, kål
1 dl smetana
1 knippe dill

Tillagning

Skär laxen i två centimeter tjocka bitar. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3-4 min, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt.

Sota laxen i 30 sekunder på var sin sida i en het stekpanna. Lägg bitarna över grönsakerna.

Servera med smetana och plockad dill.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar