Saffran- och koriandersnaps

saffranBS0,5 g saffran
20 korianderfrön
2 tsk ljust muscovadosocker
50 cl brännvin

Blanda saffran och korianderfrön med brännvinet. Låt blandningen dra i en dryg vecka. Sila och tillsätt muscovadosockret.

Det går alldeles utmärkt att odla saffran på våra breddgrader. de små krokuslökarna planteras i slutet av juli och i oktober tittar bladen upp. Ytterligare en månad senare kan den första blomman skymtas. Lila krokus med ett märke i djupt brunrött. När blommorna slagit ut plockas de och inomhus tas de tre månaderna loss. När de är riktigt torra tas de tre trådarna loss. När de är riktigt torra ska de lagras mörkt i minst en månad för att få rätt arom. Vad förknippas väl mer med advent och jul än saffran? För att få rätt arom på saffranssnapsen till jul behöver den sättas första advent. Det händer mycket med smaken när den få mogna.

Eva Olsson på Österlenkryddor är en fantastisk inspirationskälla bl.a när det gäller att krydda sin egen snaps.

Eva Olsson på Österlenkryddor är en fantastisk inspirationskälla bl.a när det gäller att krydda sin egen snaps.

Print Friendly

, , , , ,

2 Responses to Saffran- och koriandersnaps