Rostade mandlar – perfekt till drinken

Mathin Lundgren lär ut det mesta som är värt att veta om drinkar och hur dessa ska blandas på bästa sätt i sin bok Barmästarens manual – drinkar och snacks från grunden, (Norstedts, 2014). Men han stannar inte där utan han delar även med sig av en hel del recept på tilltugg till drinkbordet. Ett av dessa tilltugg är rostade mandlar. De är inte bara lätta att göra utan är dessutom försvinnande goda.

mandlar

200 g naturella sötmandlar
1 msk olivolja
1 par nypor flingsalt
zest från ½ citron
rosmarin

1. Sätt ugnen på cirka 160 grader

2. Sprid ut mandlarna på en ugnsplåt (gärna en med höga kanter).

3. Ringla över olja och sprid ut flingsalt över mandlarna. Använd fingrarna för att röra om.

4. Sätt plåten i ugnen och rör om ungefär var femte minut så att mandlarna rostas jämnt. Allt som allt tar det 20-30 minuter.

5. Efter 15 minuter är det dags att lägga på 3-4 citronzestar och en kvist rosmarin för att ge mandlarna en touch av citrus.

6. Låt mandlarna svalna på en kökshandduk. Förvaras torrt.

Här hittar du Mathin två drinkrecept från Mathin Lundgren, på Gin Gin Mule Punch och Preskription.

prescriptionBS

Foto: Charlotte Gawell

punchBS

Foto: Charlotte Gawell

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera