Brasserie Bofinger tar barnen på allvar

restbofinger bofingerint1 Bofingerinter1

 

Paris, denna underbara stad! Här finns det hur många restauranger och brasserier som helst att välja mellan. Dyrt och billigt, det du vill ha det finns här. Men visst vet vi alla att barnen är inte speciellt välkomna på finare krogar i Paris. Sitter de stilla och ”uppför sig” må det väl vara, men helst ska de stanna hemma!

Helt sant är det naturligtvis inte, men det har faktiskt hänt oss mer än en gång att vi blivit placerade på lite sämre platser i restaurangen eftersom våra barn varit med. Därför blev vi desto gladare när vi för några år sedan var i Paris med mina föräldrar och skulle gå på La Brasserie Bofinger. Brasseriet ligger mellan place de Vosges och place de la Bastille och inredningen är från la Belle Epoque. Det är ett anrikt ställe med väldigt gott renommé som funnits sedan 1846.

barnmenyNär vi fick våra menyer så såg vi att de hade speciell barnmeny. För 13,50€ (priset gäller i dag, 2014) serverades de varmrätt, dessert och en dricka till maten. Det lovade gott när man läste på menyn (fritt översatt) Hos oss ska barnen precis som vuxna njuta av mat av god kvalitet och lära sig att uppskatta god mat. Barnen fick välja mellan tre varmrätter, en med skaldjur, en med en köttbit eller en med fisk.

Hanna valde som ni ser skaldjuren. Det är inte överallt man får bland annat ostron, räkor och rökt lax för det facila priset av 13,50€. Till efterrätt serverades de Gaufre Belge, en belgisk våffla med vispad grädde.

Vi lämnade restaurangen med mycket mätta och belåtna barn och inte minst på grund av fantastiskt bemötande och god mat har vi besökt La Brasserie Bofinger igen med barnen.

Numera blir det dessvärre betydligt dyrare att gå dit med barnen eftersom de alla tre är över 12 år!

Bofinger 20 maj001

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera