Råttatouille

MV5BMTMzODU0NTkxMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjQ4MzMzMw@@._V1_SX640_SY720_Råttatouille

Remy har en stor dröm i livet och det är att bli mästerkock. Han är begåvad med ett fantastiskt lukt- och smaksinne och en stor kärlek till god mat. Det största hinder Remy möter för att uppnå sitt mål är dock att han är en råtta.

Av en händelse hamnar Remy i kloakerna under en av Paris bättre restauranger. Där möter han Linguini, en nyanställd springpojke, som får anses ha den lägsta positionen på restaurangen. De lär sig att kommunicera med varandra och efter en lång rad mer eller mindre bisarra händelser förvandlas Linguini från en usel kock till dess absoluta motsatts – en mästerkock. Vad ingen vet är att all mat han tillagar komponeras och smaksätts av Remy.

MV5BMTQ4MDY4OTAzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTQ4MzMzMw@@._V1_SY100_CR25,0,100,100_

Thomas Keller & Brad Lewis

Råttatouille är förvisso en film för barn, men jag uppskattade den mycket. Det är en typisk Pixarfilm. Animeringen är fantastisk. Vyerna över Paris är så välgjorda att man utan problem känner igen sig och även maten är väldigt realistisk gjord. Vissa rätter får det faktiskt till och med att vattnas i munnen! Roligt att notera är att mästerkocken Thomas Keller har gjort förlagan till bland annat den ratatouille som tillagas i filmen.

Viss ironi får man väl anse att det är att den vi minst av allt vill ha i köket, dvs en råtta, i denna film är den störste kocken av dem alla!

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera