Rapport från andra dagen med 5:2 dieten

Denna tonfisksallad med tre ägghalvor och en dressing på 1 tsk olivolja och citronsaft innehåller ca 350 kcal.

Denna tonfisksallad innehåller drygt 300 kcal.

 

En av de stora fördelarna med denna diet är att man gör lite som man vill! Jag hade bestämt mig för att fastedagarna under första veckan skulle infalla måndag och torsdag. Måndagen förflöt som den skulle, men på torsdagskvällen skulle vi bort. Vad göra? Jag insåg då hur lätt det hade varit att snabbt bestämma mig för att hoppa över veckans andra fasta. Men, tänkte jag, om jag börjar göra undantag redan första veckan så kommer denna diet inte hålla länge.

Om jag har förstått dieten rätt så spelar det egentligen inte någon större roll när och hur man fastar. Därför bestämde jag mig för att påbörja fastan på onsdagskvällen, vilken då erbjöd en lätt, kalorisnål men faktiskt väldigt god tonfisksallad. Sedan fortsatte jag att fasta på torsdagen. Ingen frukost annat än te, te och åter te. Till lunch åt jag en palsternackssoppa från Spoons. Med lite extra salt och peppar så var den fantastiskt god. Man säger att hungern är den bästa kryddan och jag är nog böjd att hålla med! Tanken föresvävade mig att jag på kvällen skulle komma att äta dubbelt så mycket för att kompensera fastan men så blev inte fallet. Om något så åt jag snarare mindre kanske för att magsäcken krymt? Med andra ord funkade det utmärkt att dela upp en dags fasta på två dagar.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera