Rabarbersnaps – en primör på flaska

En av våra älskade primörer, rabarbern, ger en mycket god och vacker snaps. Smaken och doften av den syrliga rabarbern är frisk och vårlig. Tjusningen är att bara använda de späda stjälkarna på våren. Ett tips är dock att sätta ett par satser. Detta är en snaps som kommer att röna stor uppskattning i bekantskapskretsen! Ju rödare stjälkar du väljer att använda desto vackrare färg får den färdiga snapsen.

Rabarbersnaps med örterrabarber beredning 3

Receptet har vi fått av Eva Olsson på Österlenkryddor och hon om någon vet hur man kan använda örter, frukt och bär för att krydda sin snaps eller likör. Brännvin kan kryddas med allt som smakar och doftar. Det är bara fantasin som sätter gränser. Eva tipsar om att använda ett brännvin med lägre alkoholhalt och med så neutral smak som möjligt. Brännvin Special tycker Eva är ett bra alternativ. Den lägre alkoholhalten på 32 procent gör att smaken framträder på ett utmärkt sätt.

4 stjälkar rabarber
4 toppskott grönmynta
4 toppskott citronmeliss
några droppar sirap
50 cl brännvin

Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg dem i en glasburk med grönmynta och citronmeliss. Häll brännvin över och låt blandningen dra cirka 2 veckor. Sila och smaka av med några droppar sirap.

Print Friendly

, , , , , , , ,

2 Responses to Rabarbersnaps – en primör på flaska

 1. Linn 9 juni, 2015 at 07:42 #

  Hej.
  Ska man låta blandningen stå och dra i kylen eller rumstemperatur?
  Med vänlig hälsning,
  Linn

  • Pernilla Jonsson 12 juni, 2015 at 06:15 #

   Hej Linn,
   Låt gärna snapsen stå och dra i kylen. Lycka till!
   Vänliga hälsningar/
   Pernilla

Kommentera