Rabarberchutney

Rabarberchutney1

Den här återupptäckta chutneyn är en riktig favorit – helt ljuvlig och klart beroendeframkallande! Passa på att använd den färska rabarbern nu när den finns, även om det funkar med fryst rabarber.

Ät chutneyn till grillade revbensspjäll, kyckling, nöt eller faktiskt till vilket kött som helst. Vill du göra en större sats så går det utmärkt. Förvara den i kylskåp i en burk med tättslutande lock. Varför inte ge bort en burk? Du kommer garanterat bli populär!

500 g rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om den är färsk.
  2. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min.
  3. Lägg i de övriga ingredienserna och låt allt koka i 30-40 min. Tänk på att röra mycket under tiden. Låt svalna innan servering!
Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera