Pulled chicken mexican style

Pulled Chicken Mexican StyleBSVariera fredagstacosen med den här varianten av pulled chicken. Syndigt gott och räcker till många.

Portioner: 6

Pulled Chicken

1 kg kycklinglårfilé
2 rödlökar
25 g ghee/smör att steka i
4 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
½ tsk svartpeppar
500 g krossade tomater
1 ½ tsk salt
1 msk worcestershiresås (kan uteslutas)

Servera tillsammans med:

Jalapeños
Riven cheddarost
Crème fraiche
Romansallad

1. Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i ghee/smör tillsammans med kryddorna.
2. Lägg i kycklingen. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
3. Häll i de krossade tomaterna. Blanda. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
4. Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.

JillsmatReceptet kommer från Jill Wallentin Wollbergs kokbok Jills mat efter säsong (2013, Pagina förlag). Läs mer om boken i Lätt att gilla Jills mat.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera