Prinsessan över alla tårtor!

Foto: Martin Skredsvik

Foto: Martin Skredsvik

Jag måste erkänna att jag känner en skräckblandad förtjusning inför prinsesstårtor (ja, det finns säkert en diagnos för sådana som jag). Det är så vansinnigt gott men jag skulle aldrig ge mig i kast med att baka en. Det verkar ju så svårt, eller?

I vår har boken Prinsesstårtor & annat kalasenkelt att baka kommit ut i handeln. Författare är Emelie Hallbäck (2013, Bokförlaget Semic) och hon har nog en högre utbildning i prinsesstårtsbakning… Vilka tårtor! Vad sägs om jordgubbsprinsess med smak av fläder, äppelblomsprinsess eller hallon- och lakritstårta?

PrinsesstårtoromslagMen boken innehåller inte bara tårtor. Ett avsnitt ägnas t ex åt små roliga cake pops som är kaksmet som är ihoprullad till en liten boll. Den är gjord av hårda eller mjuka kakor som doppas i någon form av choklad och dekoreras med olika sorters doppingar, nötter eller strössel. Ett fiffigt sätt att ta tillvara misslyckade eller överblivna kakor, muffins eller kex.

Konstigt nog blir jag inte avskräckt utan tvärt om väldigt inspirerad. Boken är mycket pedagogiskt upplagd. Bläddrar du igenom den så vill du garanterat baka (och äta) i princip allt. Tårtorna är vackra, proffsiga och fullständigt oemotståndliga! Inledningsvis ger författaren en mängd användbara tips för hur du ska lyckas med ditt bak. Det inger mod.
Jag ska definitivt baka en prinsesstårta!

KorsbarsprinsessBjornbarsprinsesshallonbakelser

 

 

 

Foto: Martin Skredsvik

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera