Philly Steak Sandwich räddar fredagen

Phillysteak2

På fredagen vill man att matlagandet inte ska ta för lång tid. Desto bättre då när något barn tar initiativet och lagar maten! Philly Steak Sandwich är en av min son Johans favoriter. Så när vi satt en fredagskväll och diskuterade middagsalternativ kom han upp med just det som förslag. Johan letade upp ett recept på Philly Steak Sandwich, tillsatte lite champinjoner som inte finns i originalreceptet och serverade en delikat fredagsmiddag.

Ingredienser till 4 personer

2-3 ryggbiffar av nöt
1 röd paprika
1 grön paprika
100 gr champinjoner
1 lök

Ostsås:

3 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
2 msk mjöl
1,5 dl vitt vin
4 dl mjölk
3 dl vällagrad ost av cheddartyp
1 krm cayennepeppar
salt

4 små baguetter

Börja med att tillaga såsen. Blanda i mjölet och vispa sedan i vin och mjölk. Låt såsen koka under några minuter. Tillsätt osten och rör tills den har smält. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar. Ställ såsen åt sidan.

Stek schalottenlöken i smöret. Löken ska bli mjuk utan att ta färg. Skiva och stek grönsakerna. Salta och peppra köttet och stek det sedan i ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila någon minut. Skär sedan köttet i tunna skivor på tvären. Salta och peppra.

Dela baguetterna på längden. Fördela köttet på på brödet och lägg på grönsakerna. Häll över ostsås. Servera med extra ostsås vid sida om.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera