Perfekt på fredag, toast med smörstekta champinjoner

champinjontoast

Jag har tyvärr inte förmånen av att ha ett hemligt ställe där jag kan plocka massvis med kantareller. Så när vi ska äta kantareller är vi hänvisade till vad affärerna har att erbjuda. Härom dagen skulle vi ha just kantareller till förrätt. Men väl i affären såg jag att de var väldigt tråkiga, dyra var de också. Men räddningen var inte långt borta, ett tråg med champinjoner och de var desto finare. Sagt och gjort – det fick bli toast med smörstekta champinjoner i stället!

En fördel med champinjoner, förutom priset, är att det nästan alltid går att få tag på. Vad gäller toasten, så är det världens enklaste att göra. Skiva champinjonerna, stek dem i rikligt med smör, salta och peppra, klart! Om man vill kan man även pressa lite vitlök på dem. Naturligtvis så ”bör” man smörsteka brödet också, men jag brukar bara rosta brödet, dela det på tvären och lägga på svampen. Om det är lite smör kvar i stekjärnet så häller jag det på toasten i stället. Mycket enklare och kanske lite nyttigare!

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar