Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Ingredienserna i detta recept på pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner ser kanske inte mycket ut för världen, men prova, det blir godare än du kan ana. En riktigt lättlagad vegetarisk rätt som går hem i hela familjen.

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (400 g)
rapsolja att fräsa i
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
pasta för 4 personer
oregano eller basilika efter smak (färsk eller torkad)
salt och nymalen svartpeppar
200 g champinjoner, skogs- eller vanliga
en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Det gör inget om det blir lite slarvigt, eftersom allt ska mixas på slutet.
  2. Skala och riv morötterna grovt och snabbfräs med lök och vitlök. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche och låt koka i 15-20 minuter. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den blir lite torr. Tillsätt då smör och hackad vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med oregano eller basilika och eventuellt salt och peppar.

Mera vego omslagReceptet kommer från den vegetariska kokboken Mer vego – mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo (Ordfront, 2014). Läs mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Om du gillar svamp | To Brussels and beyond! - Livet går vidare - 23 januari, 2015

    […] Efter som jag inte tål vitlök skippade jag den och så toppade jag med lite riven Grana Padano-ost men funkar nog med vilken riven italiensk hårdost som helst. Och snåla inte med svampen! Recept hittar man bland annat här. […]

Kommentera