Pasta med gravad lax och forellrom, helgens trumfkort!

laxpastaVisst är det härligt när man relativt enkelt kan tillaga riktigt god mat som ger den där lilla extra känslan av lyx! Den snabba tillagningstiden på denna pasta med gravad lax och forellrom gör att rätten lämpar sig synnerligen bra en fredagskväll. Ja, eller vid något annat tillfälle när man varken har tid eller lust att stå i köket någon längre tid.

Färsk pasta i all ära – till denna rätt tycker jag att den vanliga torkade spagettin (n. 5) passar allra bäst.

Ingredienser till 4 personer

400 gr spagetti
400 gr gravad lax
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl hackade färska örter t ex basilika och persilja
1-2 strimlade röda chilifrukter
rivet skal och saft från ½ citron
forellrom

Koka spagettin enligt anvisning och låt rinna av. Blanda olivolja med vitlök, chilifrukt, örter, citronskal, och citronsaft. Lägg pastan i oljeblandningen och blanda ordentligt. Bred ut laxen på tallrikar. Lägg därefter pastan på laxen och dekorera med ordentligt med forellrom.

Denna pastarätt är väldigt enkel att variera. Örterna väljer man efter tycke och smak, rökt lax passar förträffligt till rätten och har man tillgång till laxrom istället för forellrom så går det precis lika bra!

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar