Pajernas paj med spenat och chèvre

Matkärlek-5

Foto: Emma Shevtozoff

Anne Aobadia bjuder på finfin smakkombo – paj med spenat och chèvre! Spenat är en supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!

6 portioner

Pajbotten

3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk kruskakli
1 msk psylliumfröskal, malda
½ tsk salt
40 g smör
1 ägg

Äggstanning

4-5 ägg
2-3 dl vispgrädde eller crème fraiche
salt, peppar

Fyllning

200 g färsk spenat
2 msk smör eller kokosolja
1 vitlöksklyfta
1 krm muskot, mald
salt, peppar
100 g riven ost
150 g chèvre, skivad

Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser till pajendegen och mixa till en deg. Tryck degen i en springform. Om du vill kan du kan förgrädda i 7-8 minuter men det är inte nödvändigt.

Vispa ihop ägg, vispgrädde eller crème fraiche. Salt och peppra.

Hacka spenaten grovt. Finhacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör eller olja ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs till lite. Krydda.

Lägg spenathacket i pajskalet. Blanda den rivna osten i äggstanningen och häll över. Toppa med chèvren. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter.

Matkärlek - Laga gott och naturligt med LCHF

Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF

Anne Aobadia är författare till boken ”Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF”. Läs gärna mer om boken i Matkärlek – den enda sanna kärleken?  I Snöade in på LCHF av en slump berättar Anne om hur boken blev till.

Print Friendly

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera