Örtskorpor i ny tappning

skorpor”Fina skorpor” stod det i Eva Olssons mors mormors handskrivna receptbok med vaxdukspärm. Ja, örtskorpor är verkligen ett klassiskt recept men här är det fritt fram för smaksättningsfantasier.

Citronverbena blir frisk och gott, lavendel är klassiskt, timjan och grovhackad mörk choklad överraskande liksom stött anis eller koriander.

Är du nyfiken på smaker så dela den färdiga degen och smaksätt delarna på olika sätt. Tillsätt örterna innan du rullar bullarna. En matsked torkade örter eller två matskedar färska, hackade till hela degen är en bra början.

Tack Eva på Österlekryddor för att du delar med dig av ditt gamla släktrecept!

100 g smör
200 g strösocker
2 ½ dl grädde
2 ägg
700 g vetemjöl
4 tsk bakpulver

Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt grädden lite i taget.
Vispa upp äggen och blanda ner dem i smeten tillsammans med lite mjöl. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och arbeta ihop degen.
Baka ut till små bullar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut bullarna som delas och sedan torkas i 100 grader i ca 30 minuter.

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera