Örtpaté

pateI ensamt majestät som förrätt eller i samklang med andra rätter på buffén; en paté är alltid uppskattad. Servera örtpatén med små inlagda gurkor och cumberlandsås eller varför inte med rödlöksmarmelad.

1 kg färs, gärna hälften fläskfärs och hälften lamm- eller nötfärs
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk österlensk kryddblandning eller torkad timjan, rosmarin, kyndel och salvia
2 tsk salt
peppar
6 lagerblad

Blanda färs, ägg, vispgrädde och potatismjöl väl.

Hacka och tillsätt rödlöken tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna. Tillsätt örter, salt och peppar. Lägg smeten i en smord form och dekorera med lagerbladen.

Grädda i vattenbad i 175 graders ugnsvärme ungefär 1 ½ timme. Låt patén kallna innan du skär den i skivor.

 

Tack Eva Olsson på Österlenkryddor för att du delade med dig av receptet på denna välsmakande paté!

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera