Örtbröd i olika former

örtbröd

Detta är ett bra basrecept som går att att baka ut på en mängd olika sätt. Portionsbröden blir en hel liten måltid bredda med färskost med örter och fyllda med sallad , tomat, skinka och ost – perfekt för stranden eller sommarpicknicken! Receptet ger fyra rejäla baguetter, två flätade bröd eller tolv rektangulära portionsbröd.

50 g jäst
1/2 l ljummet vatten
3 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
2 dl vetegroddar
12 dl vetemjöl

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt, örter, vetegroddar och till sist vetemjölet. Arbeta degen tills den är smidig.
  2. Baka ut direkt, utan att jäsa, till baguetter, flätade bröd eller portionsbröd.
  3. Låt de utbakade bröden jäsa 40 minuter under en bakduk.
  4. Pensla med vatten. Grädda portionsbröden i 225 grader ca 12 minuter och de större bröden i 200 grader ca 35 minuter.

 

Receptet kommer från Österlenkryddor.

 

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera