Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta

4 personer

Ingredienser

450 kycklingfilé
1 burk krossade tomater
3 st chorizo eller annan kryddstark korv
1 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 burk svarta oliver
1,5 tsk chilpulver eller chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 st köttbuljongtärning
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
2 msk olja
2 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1 dl crème fraiche

Till garnering:
Bladpersilja

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar och blanda dem med soja och farinsocker
  2. Hacka och stek paprikan och den gula löken och vitlöken mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med.
  3. Tillsätt tomater, lagerblad, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna. Låt sjuda 15 min under lock.
  4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med crème fraichen och oliverna. Låt grytan koka upp.
  5. Servera med kokt ris och sallad. Vill du göra det extra festligt kan du Garnera med bladpersilja.

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera