Musselcarbonara

Vi säger som Leif Mannerström: Har någon sagt att man inte kan göra carbonara med skaldjur? Kombinationen av fläsk och musslor är lysande, och parmesanosten gör det inte sämre. Kom ihåg den nymalda svartpepparn över rätten, därav namnet ”kolarhustruns pasta”.

musselcarbonaraMannerströmshelg

Foto: Tomas Yeh

 

INGREDIENSER
4 portioner
1 kg kokta blåmusslor, rensade och urtagna
200 g rimmat sidfläsk
400 g tagliatelle
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja till stekning
1 knippe finhackad bladpersilja
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

TILL SERVERING
4 äggulor

GÖR SÅ HÄR

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Strimla sidfläsket grovt. Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Stek fläsk, lök, vitlök i olivoljan.

Blanda den kokta pastan med musslor och persilja.

Smaka av med salt och peppar. Häll i grädden och strö över osten.

Servera med äggulorna.

mannerströmshelgomslag

Receptet är hämtat från Leif Mannerströms kokbok Mannerströms helg (Norstedts förlag, 2015). Läs mer om kokboken här.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera