Morotsbröd

Morotsbröd

Recept på morotsbröd från Gunnarshögs gård.

Ingredienser till 2 bröd

25 gr jäst
5 dl vatten (37º)
2 msk kallpressad rapsolja
1 dl brödsirap
10 dl mjöl ”fyra sädesslag”
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö
5 dl rivna morötter
2 tsk salt

Gör så här: Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, oljan och sirapen. Tillsätt mjöl, linfrö och riven morot och låt degen arbeta i 4 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och fortsätt blanda ytterligare 5 minuter.
Låt degen vila tills den jäst till dubbel storlek, cirka 1 timme.
Ta upp den på mjölat bakbord och baka ut till 2 bröd.
Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Grädda i 200º cirka 40 minuter.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera