Mixa mellanmålet

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Att ta fram stavmixern och gå lös bland frukt och bär är ett enkelt sätt att få till ett bra mellanmål. Och det öppnar också upp för oändliga möjligheter att ”gömma” nyttigheter under en färgglad yta. Om man nu vill föra någon som är rädd för nyttigheter bakom ljuset, vill säga. En smoothie mättar riktigt bra.

Piggelinsmoothie med blåbär

När frukten i fruktkorgen börjar se deprimerad ut är det dags att göra smoothie av den. Det snudd på övermogna päronet här gör att yoghurtdrinken nästan smakar piggelin.

2 portioner

1 dl blåbär
1 väl moget päron
1 dl yoghurt
1 dl mjölk
½ avokado (kan uteslutas, men mättar väldigt bra)
lite saft av en limefrukt

Mixa alltsammans. Tillsätt mer mjölk till önskad konsistens och smaka av med saft av limefrukten.

Apelsin- och persikojuice

Förutom att det är extremt gott med kombinationen av den syrliga apelsinen och den söta persikan, så är det här en riktig vitaminbomb, full av C-vitamin.

2 portioner

3 apelsiner
2 persikor
1 passionsfrukt

Skala apelsin och persika och gröp ur innehållet i passiosnsfrukten. Kör i en blender eller juicepress och servera.

Jordgubbsslush med fläder och citron

En drink som tar max två minuter att göra, men som är så vansinnigt god. Dessutom får du i dig folat, järn och magnesium på köpet.

2 portioner

3 dl färdigblandad flädersaft, gärna ganska stark
250 g frysta jordgubbar
3 isbitar
lite saft av en citron
ev citronmeliss

Mera vego omslagRecepten kommer från den vegetariska kokboken Mera vego – mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo (Ordfront, 2014). Läs mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera