Minipizzor med mozzarella och spickeskinka

Receptet på dessa läckra minipizzor har vi fått från Gunnarshögs Gård på Österlen.

Ingredienser till 12 stpizza.B

Deg:
25 g jäst
5 dl vatten, 37 º
1⁄2 dl kallpressad rapsolja
1 vitlök
8-9 dl vetemjöl
4 dl durummjöl
2 tsk salt

Fyllning:
200 gr mozzarella, riven
3 stora tomater
1 dl kallpressad rapsolja med basilikasmak
Salt och peppar

Dekoration:

Spickeskinka och rucolablad
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite 37 gradigt vatten. Blanda. Rör i olja, salt och resten av vattnet. Tillsätt mjölet lite i taget tills det är en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
Gör under tiden tomatsåsen; Sätt ugnen på 175 g. Skiva tomaterna och ringla över lite basilikaolja. Grilla tomaterna i ugnen tills de är gyllene, ca 10min. Häll i resten av oljan och mixa till en tomatsås. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen och tryck ut mindre pizzor (ca 90 gr).
Lägg ut småpizzorna på bakplåtspapper. Smeta ut tomatsås på pizzorna och strö över mozzarellaost. Grädda i ugnen i ca 10 min.

Dekorera pizzorna med rucolablad och spickeskinka.
Print Friendly

No comments yet.

Kommentera