Middag för en tjuga – studentens bästa vän!

middagförentjugaMakrill i tomatsås, nudlar eller kanske makaroner? Det är väl mat som många av oss ätit vår beskärda del av under studietiden eller då vi precis flyttat hemifrån. Pengar var ju (och är ibland fortfarande) en bristvara. Maten blev därefter, enahanda och många gånger onyttig.

Men nu har räddningen kommit – Middag för en tjuga av Jon Hansson (Bokförlaget Semic, 2014). Middag för en tjuga är en kokbok som ger inspiration och recept på middagar som faktiskt inte kostar mer än 20 kr – FÖR 4 PERSONER.

Här finns förvånansvärt många recept på middagar som inte kostar mer än 20 kr, men också en del där kostnaden landar på närmare 50 kr. Men även det får anses vara en mycket rimlig matkostnad för fyra personer.

Vad får man då för för 20 kr? Jo, soppor som löksoppa eller röd linssoppa, pastarätter som spagetti med ädelost och broccoli eller annat som rårakor med kålsallad eller blodpudding med äppelfläsk (vill man sedan ha lingonsylt till så ligger den kostnaden utanför ”tjugan”).

Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

 

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera