Smoothies gör det lätt att förena nytta med nöje

smoothiesDavid Frenkiel & Luise Vindahl, skaparna av Green Kitchen Stories har nu kommit ut med en ny bok: Green Kitchen Smoothies – Hälsosamma och färgglada smoothies att njuta av varje dag (Norstedts, 2016).

Boken är indelad i två huvudkapitel: Enkla smoothies och Matiga smoothies. Här finns något för alla, även den fullkomligt oerfarne kommer upptäcka att det är enkelt att göra en god smoothie. Och faktum är att inget recept är speciellt besvärligt. Vi får råd och tips på ingredienser som är bra att ha hemma för det perfekta resultatet. Följer man de 7 enkla steg som anges i boken så vet man att man får en näringsrik, välbalanserad och inte minst god smoothie.

I enkla smoothies används ingredienser som mango, lime och hallon medan matiga smoothies är toppade med granola och färsk frukt eller varvade med till exempel yoghurt och nötsmör.

Även den som tränar mycket får sitt; prestationshöjare att dricka före och/eller efter träningen.

Varför då göra smoothies? Jo för som David Frenkiel säger i förordet:

Det är ett snabbt, enkelt och läckert sätt att fylla på med energi innan middagen är klar, och även ett väldigt bra knep att smyga in några extra grönsaker i barnens mat.

Ett av de kanske viktigaste råden vi får i boken är att göra till en vana att alltid smaka av din smoothie medan den är kvar i mixern och lita på dina egna instinkter.

Älskar du smoothies så är detta boken för dig!

 

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera