Matens makt

matensmaktDe två vännerna Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson, han krögare med ett flertal kokböcker bakom sig, hon utrikesreporter med många års erfarenhet, har slagit sina kloka huvuden ihop och skrivit  Matens makt (Norstedts, 2016). Här minns de viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Boken är en kombination av kokbok och berättelse som är skriven som ett samtal mellan de två författarna.

Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen – och inte sällan det väsentligaste inslaget. I boken diskuterar Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson vilken roll maten har spelat i storpolitiken. Vad kan gå fel, och kan diplomatiska talanger rädda en havererad måltid?

Boken innehåller också recept inspirerade av alla dessa historiska sammankomster, fritt komponerade av Leif Mannerström så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera