Marulk med calvados, äpple och curry

filén

Ingredienser 6 personer

1 kg marulksfilé
2 gröna äpplen
2 gula lökar
0,5 dl calvados
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Skala och hacka äpplen och lök. Stek det i smör på medelhög värme tills det blir mjukt. Äpplena och löken ska inte bli bruna. Tillsätt calvadosen och låt småputtra någon minut. Häll sedan på grädden och låt stå på svag värme under tiden som fisken tillagas.

Putsa marulksfilén fri från eventuella hinnor. Salta och peppra den. Stek i en blandning av smör och olja. Krydda filén med curry om extra currysmak önskas. Filén ska stekas i cirka 10 minuter på var sida, men detta beror naturligtvis på hur tjock den är. Köttet ska ha en kärna som inte är helt genomstekt eftersom viss ”efterkokning” sker.

Skiva fisken och lägg upp på ett fat. Smaka av såsen med salt och peppar och häll den sedan över fisken.

Servera med ris och en god sallad.

marulkcurry

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar