Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche är en suverän dessert. Foto: Frida Wismar

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche är en suverän dessert. Foto: Frida Wismar

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche är en av Sandra Mastios favoriter. Den snabbaste tänkbara och en av de godaste desserter hon vet. Sött, syrligt, fräscht – allt på en gång och med få ingredienser. Sommar, sol och värme väller över dig!

4 portioner.
Tillagningstid 10 minuter

1 liter jordgubbar
rivet skal från 1 tvättad lime
1 msk balsamvinäger
1 msk honung, flytande eller fast
1  krm svartpeppar
2  dl crème fraiche (34 %)
1 tsk vaniljpulver

1. Ansa och dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke.

2. Pressa ner limesaften i en mindre kastrull, häll i balsamvinäger, honung och nymalen svartpeppar. Låt smälta samman men inte koka. Häll blandningen över jordgubbarna. Rör ner limeskalet.

3. Häll crème fraiche och vaniljpulver i en skål. Vispa med en elvisp. Först blir den lösare, men efter ett tag tjocknar den och blir riktigt krämig.

4. Lägg jordgubbarna i ett glas och toppa med crème fraichen. Smula gärna över en lavendelsnitt eller någon annan småkaka och njut!

Tips!
Denna dessert kan förberedas flera timmar i förväg, var för sig. Lägg upp det precis före servering.

9789174244632Desserten kommer från Sandra Mastios kokbok Mastios mat (Bonnier Fakta, 2015). Är du du sugen på fler läckra recept av Sandra Mastio så prova gärna Sandra Mastios viltfärsbiffar.

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera