Marängtårta med citron

I denna marängtårta med citron kommer citronsmaken från lemoncurd som man köper färdig. Detta gör tårtan relativt lättlagad.

Frisk citrongrädde möter söt och frasig maräng. Kan det bli godare?

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

14 BITAR

BOTTEN:
100 g rumsvarmt smör
1 1⁄2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

MARÄNG:
5 äggvitor
2 1⁄2 dl strösocker
50 g mandelspån

FYLLNING:

3 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd 

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ned en ägggula i taget. Rör i mjölken. Rör ned mjölet blandat med bakpulver.

Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ned resten av sockret.

Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30 × 40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspånen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.

Vispa grädden. Rör lemoncurden mjuk och vänd ned den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Denna marängtårta med lemoncurd kommer garanterat göra succé på påskbordet. Receptet är hämtat från kokboken Vårmat i Arla köket, (Bonnier Fakta, 2014). Läs mer om boken i vår recension, Inspiration från Arlaköket. Fler påskrecept som på krämig äggsallad, tre sorters sill och lamm med limeaioli finns även att läsa här på Smak för mat. Även dessa recept kommer från kokboken Vårmat från Arla köket.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera