Mannerströms silltartar

Mannerströms silltartar

sillen

Denna tartar påminner om solöga som vi gärna äter till påsk. Om man serverar tartaren på ett sillbord räcker den till fler än 4 personer. Receptet har vi hittat i Leif Mannerströms bok ”Sill och strömming”.

Ingredienser

4 pers

2 utvattnade salta sillfiléer
2 matjesillfiléer
8 ansjovisfiléer
1 msk hovmästarsås
1/2 knippe gräslök
4 råa äggulor

Garnityr

2-3 inlagda rödbetor
2 schalottenlökar
7-8 cornichoner
2-3 msk karpis
2-3 msk riven pepparrot
4 tsk Dijonsenap

Skär sillen och ansjovisen i bitar och lägg dem i en skål. Blanda med hovmästarsåsen. Skeda upp blandningen på den tallrik du tänker servera på. Skär gräslöken fint och strö över. Lägg till sist en äggula på varje portion i en rödlöksring (så hakar den inte av). Skär rödbetorna fint, skala och finhacka löken. Skär cornichoner på längden. Lägg upp och garnera vackert runt tartaren. Servera med ett gott rågbröd.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera