Magisk marängtårta med citron

En oemotståndlig tårta om du tycker om citron och maräng. Foto: Matilda Lindeblad

En oemotståndlig tårta om du tycker om citron och maräng. Foto: Matilda Lindeblad

I denna marängtårta med citron möte frisk citrongrädde söt och frasig maräng. Kan det bli godare?

14 bitar

Botten:
100 g smör, rumsvarmt 1 1⁄2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
2 1⁄2 dl strösocker 50 g mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde 2 dl lemoncurd

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ned en ägg- gula i taget. Rör i mjölken. Rör ned mjölet blandat med bakpulver.

Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ned resten av sockret.

Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30 × 40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspånen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.

Vispa grädden. Rör lemoncurden mjuk och vänd ned den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

Det basta fran Arla koketReceptet kommer från den suveräna kokboken Det bästa från Arla köket (Bonnier Fakta, 2015). Läs gärna mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera