Lingonmousse

Foto: Josefin Casteryd

Foto: Josefin Casteryd

Efter alla sötsaker som man äter under julhelgen så kan det vara gott med en lite friskare dessert. Denna underbara lingonmousse kommer från kokboken Julens söta saker, (Votum & Gullers förlag, 2014) och receptet är gjort av Therésia Ernborg. Hennes ord om lingonmoussen:

”Den här lätta och syrliga moussen är alldeles fantastisk som tårtfyllning eller alternativ till vispad grädde till en mörk chokladkaka. Men den klarar sig mer än väl på egen hand också och är en av mina favoritdesserter efter en riktigt tung julmiddag.

TILL 2 PERSONER

MOUSSE

  • 3 dl lingon
  • 1⁄2 dl gelésocker
  • 50 g naturell färskost (cream cheese)
  • 2 dl vispgrädde

GARNERING

  • lingon
  • hackad mörk choklad

Värm lingonen tillsammans med gelésockret och mosa alltsammans under omrörning. Låt sjuda i en minut tills allt socker löst sig och ta sedan kastrullen från värmen. Låt svalna något. Rör ner färskosten, vispa grädden och rör ner den också. Häll upp i portionsformar och ställ att svalna i kylskåpet. Garnera med fler lingon och hackad mörk choklad.

Här är två recept till från Julens söta saker, på amerikanska saffransbullar och på kokosflorentiner.

Foto: Josefin Casteryd

Foto: Josefin Casteryd

Foto: Josefin Casteryd

Foto: Josefin Casteryd

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera