Lavendelglass

lavendelglassKanske är lavendel en ny smaksättare för dig men vi rekommenderar starkt att du provar Österlenkryddors lavendelglass. Och visst är det kul att upptäcka nya smaker?

I strut, i höga tjusiga glas eller på tallrik. Lavendelglassen smakar lika fantastiskt i vilken omgivning som helst.

Det här receptet ger en rejäl skål glass på 2 ½ liter så det är bara att frossa! Torkad lavendel kan du köpa hos t ex Österlenkryddor om du har vägarna förbi Köpingebro på Österlen. De har även en utmärkt webbshop.

1 l vispgrädde
2 msk torkade lavendelblommor
4 äggulor
3 hela ägg
3 dl strösocker

Koka upp hälften av vispgrädden med 1 ½ msk av lavendelblommorna. Dra från plattan och låt blandningen svalna. Sila.

Vispa äggulor, ägg och strösocker till en pösig smet. Stör resten av lavendelblommorna i en mortel och tillsätt dessa.

Vispa resten av vispgrädden hårt och vänd ner den i äggsmeten. Tillsätt till sist den kokta kalla grädden. Blanda försiktigt och frys in.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera