Lättlagat grovt bröd

GrovtbrodEtt lättlagat, grovt och gott bröd som du bakar snabbt genom att bara röra ihop ingredienserna. Det innehåller bikarbonat och behöver därför inte jäsa. Brödet som innehåller alla möjliga nyttigheter passar både som frukostbröd och till maten. Det går utmärkt att frysa.

2 bröd

Ingredienser

6,5 dl grahamsmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 krm brödkryddor
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl och tillsätt sirap och filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Häll degen i två smorda avlånga brödformar (ca 1 ½ l)
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme. Låt brödet stå kvar i formarna i 5 minuter innan de stjälps upp och får svalna på galler.
Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar