Lätt & gott: bjud på ugnsstekta frukter med nötter

Ugnsstekta frukter med nötter. Kan det bli enklare? Foto: Matilda Lindeblad

Ugnsstekta frukter med nötter. Kan det bli enklare? Foto: Matilda Lindeblad

Det är inte bara rotfrukter som blir härliga av en stund i ugnen. Ugnsstekta frukter med nötter är både en god och lättlagad dessert.

3 äpplen
3 päron
6 plommon
1 dl smör- och rapsolja
1⁄2 dl honung
2 tsk malen ingefära
1 dl nötter, grovhackade
1 dl pumpakärnor
1 dl hackad mynta
500 g Kesella kvarg med smak av vanilj

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor. Lägg frukten på en plåt med bakplåtspapper. Häll över smör- och rapsolja, honung och ingefära.

Strö över nötter och pumpakärnor. Stek i mitten av ugnen 15–20 minuter. Strö över myntan och servera med kvargen.

 

Det basta fran Arla koketReceptet kommer från den suveräna kokboken Det bästa från Arla köket (Bonnier Fakta, 2015). Läs gärna mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera