Lakritspannacotta

lpannacAtt göra pannacotta är inte alls svårt, men visst det imponerar det på gästerna! Det enda man ska tänka på är att se till att gelatinet smälter ordentligt så att det inte bildas klumpar i pannacottan.

Recept på lakritspannacottan är gjort av Martin Jörgensen på Lakritsfabriken i Ramlösa. Läs mer om lakritsfabriken i vårt reportage här på Smak för mat.

Ingredienser till 4 portioner

4 dl grädde
2,5 msk socker
1-2 tsk Lakritsfabriken lakritspulver
1,5 gelatinblad

Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig så häll i resten av grädde och fortsätt koka upp. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig.

Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat ca 3 timmar. Garnera med hallon, antingen färska eller rör ihop tinade hallon till en hallonsås.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera