Läcker pasta med pepparfrukter

PastamedpaprikaEn lättlagad läcker pastarätt som gör mig lika lycklig varje gång jag kommer på idén att laga den. Grunden är grillade marinerade paprikor, pepparfrukt, vitlök, lite rödlök och god olja. Sen kan du tillsätta kryddor och andra grönsaker om du så önskar men bara basen är tillräckligt god att servera tillsammans med nykokt färsk pasta. Och kan det bli enklare?

Rätten upptäckte jag när vi bodde i Bryssel. Det var en god vän och arbetskamrat som bjöd på den – i sin pojkväns antikaffär som också var deras matrum! Det var en häftig känsla att sitta och äta vid det stora vackra antika bordet (som var till salu) med tända kandelabrar och en massa gamla prylar omkring oss, som det är i en antikaffärer. De bodde i ett gathus där antikaffär tillsammans med köket hade sin naturliga plats på första plan.

Ja, det är vissa måltider som etsar sig fast på näthinnan och jag minns middagen och kvällen så oerhört väl. Nu lagar jag denna rätt oftast till lunch eller som en läcker fredagsmiddag när vi jag inte vill ägna kvällen vid spisen. Men jag har aldrig ätit rätten i en antikaffär sen jag gjorde det i Bryssel!

4 personer

2 burkar à 300g grillade paprikor av olika färger
½ rödlök
4 vitlöksklyftor
1 pepparfrukt av valfri styrka
½ – 1 dl olja från den paprikainläggningen eller annan valfri olja
salt och svartpeppar
körsbärstomater i olika färger till serveringen
eventuellt riven parmesanost

  • Skiva vitlöken, rödlöken och pepparfrukten tunt. Stek lätt i oljan från de grillade paprikorna. Tillsätt paprikorna och krydda.
  • Häll de stekta grönsakerna över den nykokta pastan och servera genast. Garnera med körsbärstomaterna. Om så önskas kan man strö lite riven parmesan över vid serveringen.

Bon appetit!

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera