Kyckling med dragonsås

kycklindragonsås

”Poulet a l’estragon”, kyckling med dragonsås, är en av många favoriter från tiden i Belgien. Här är min version av receptet. Snåla inte med såsen, den är försvinnande god!

Ingredienser till 4 personer

900 gr kycklinglår med ben
1 fond du chef Chicken (eller annan kycklingfond)
1 msk beurre manié (lika delar smör och mjöl som blandas ihop)
2 msk färsk dragon
2 äggulor
2 dl creme fraiche
25 gr smör
salt och peppar

Stek kycklinglåren på hög värme så att de får en ordentlig stekyta. Sänk värmen, stek under lock under ca 20 minuter. Vänd på bitar med jämna mellanrum.

Blanda ut 1 fond du chef chicken i 2 dl vatten. Om man använder buljongtärning ska man lösa upp en tärning i 4 dl vatten och koka ihop buljongen till 2 dl återstår. Red buljongen med beurre manié. Blanda äggulorna med creme fraiche i en skål. Häll i den varma buljongen i blandningen under vispning. Häll tillbaka såsen i kastrullen och klicka i smöret under fortsatt vispning. Tillsätt sedan den hackade dragonen. Om man väljer att använda torkad dragon, ta ca 1 msk dragon, smula den i handen så kommer smaken fram bättre. Smaka av såsen med salt och peppar.

Här serverar jag rätten med klyftpotatis och haricots verts. Om man föredrar eller önskar variation kan man även servera pasta till.

Ett tips om man ska tillaga denna rätt till många är att steka kycklingen på hög värme så att den får ordentlig stekyta. Sedan lägger man kycklinglåren på en plåt eller i en ugnsfast form och tillagar i ugn i 150° i ca 30-40 minuter.

 

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera