Dags att njuta kryddad snaps

Dessa snapsrecept har vi fått av Eva Olsson på Österlenkryddor. Hon säger så här om sina recept:

Att krydda brännvin har gamla traditioner. Ursprungligen av medicinska skäl och sedan för att dölja eventuell bismak i brännvin av sämre kvalitet. Nu kryddar vi för att njuta av de spännande smakkombinationer som kryddväxterna ger. Huggormssnapsen har fått sitt namn eftersom man förr trodde åbrodd skyddade mot huggormsbett.

snapsHÖsterlenkryddors akvavit

1/2 liter Brännvin Special
1 msk kumminfrön
1 msk korianderfrön
1/2 msk fänkålsfrön

Låt dra två dygn. Sila. Späd eventuellt med okryddat brännvin.

Mynta och björnbärssnaps

1/2 liter Brännvin Special
2 dl björnbär
1 msk torkad pepparmynta
1 1/2 msk torkad grönmynta

Låt dra tre dygn, sila.

Salvia och limesnaps

1/2 liter Brännvin Special
8 st färska salviablad
1 limefrukt

Skala limefrukten så att inget av det vita kommer med. Stoppa skalet på flaskan tillsammans med salviabladen. Låt dra i tre dygn. Sila

Åbroddssnaps eller huggormssnaps

70 cl Brännvin Special
1 kvist färsk åbrodd

Låt dra tre dygn. Sila

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera