Krispig pekinganka

fingerfood1Detta recept på krispig pekinganka kommer från Sebastian Schauermanns kokbok 100 fingerfood (Massolit Förlag, 2016) som vi skrivit om här på Smak för Mat.

Det här receptet skulle antagligen få en hel del kineser att knorra eftersom det har väldigt få likheter med originalet. Ingredienserna är desamma, men jag har förenklat och ändrat lite i tillagningssättet.

12 stycken

12 rispannkakor (köps i affärer som säljer kinesiska råvaror)
300 g ankbröst i strimlor
1 dl duck sauce (eller hoisinsås)
isbergssallad
100 g gurka, skuren i stavar
100 g purjolök, skuren i stavar
friterade glasnudlar (kan uteslutas men gott om man vill ha extra krisp)

Man brukar ånga pannkakorna till pekinganka, men jag steker dem i olja för att få dem krispiga.
Stek tills de fått fin färg – de ska bara bli varma och få fin konsistens. Stek den strimlade ankan i en het stek- eller wokpanna.
Häll över såsen och låt koka ihop under 1 minut.
Fördela ankan ovanpå pannkakorna.
Garnera med sallad, gurka, purjo och, om du vill, friterade glasnudlar. Glasnudlarna friteras i 180 grader varm olja.
Lägg i dem råa och fritera tills de puffar upp och slutar bubbla.
Låt dem rinna av ordentligt innan du lägger dem över ankan.

Krispig pekinganka. Foto: Fabian Björnstjerna

Krispig pekinganka. Foto: Fabian Björnstjerna

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar