Krämig äggsallad – en klassiker till påsk

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Krämig äggsallad. Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Har du missat vårt recept på denna krämiga äggsallad? Ta fram den igen till påsklunchen, det blir en given succé

Finfina ägg i rolig vårkostym. Räkna med komplimanger!

Krämig äggsallad

4 PORTIONER

4 extra stora ägg
1⁄2 dl crème fraiche
1⁄2 msk dijonsenap
2 krm salt
2 1⁄2 msk finhackad färsk gräslök
100 g räkor, skalade
80 g löjrom

GÖR SÅ HÄR:
Hårdkoka äggen och låt dem kallna. Skär av toppen på äggen med en vass kniv. Gröp ut innanmätet försiktigt så att äggskalet inte går sönder.

Hacka äggen och blanda med crème fraiche, senap, salt och 2 msk gräslök.

Lägg tillbaka äggblandningen i skalen. Toppa med räkor, rom och gräslök. Servera med brödkrutonger.

TIPS:
Äggsalladen är också god på en skiva bröd.

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Receptet är hämtat från kokboken Vårmat från Arla köket, (Bonnier Fakta, 2014). Läs mer om boken i Inspiration på vårmat från Arlaköket.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera