Kolasås & bärsås – gott till glass!

Eriks saser

Foto: Bruno Ehrs

I sin kokbok Eriks såser och favoritrecept av Erik Lallerstedt delar han med sig av mer traditionella såser, som t ex bearnaisesås och rödvinssås, men också söta såser till dessert. Här följer två recept som säkert kan fresta den sötsugne, en delikat kolasås och en inte alltför komplicerad men ack så god bärsås!

 

 

 

 

 

 

 

Kolasås 

Ingredienser:

250 g (2 ½ dl) grädde
280 g socker
110 g glykos
1 vaniljstång, urskrapade frön
80 g smör

Gör så här:
Koka upp grädden, sockret, glykosen och vaniljen i en kastrull till cirka 108 grader. Låt det hela svalna till under 100 grader och rör ner smöret.

Bärsås

Ingredienser:

500 g blandade bär
200 g socker

Gör så här:
Koka upp bär och socker i en kastrull. Mixa med en stavmixer till en slät sås.

dessertsås

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera