Kebabspett med rädistsatsiki

Foto: Matilda Lindeblad

Kebabspettet avnjuts tillsammans med pitabröd och läcker rädistsatsiki. Foto: Matilda Lindeblad

Kebabspett med rädistsatsiki är en läcker grillrätt med en ny variant på den klassiska tsatsikin. Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett.

4 portioner

600 g benfri fläskkarré
3 msk smör- och rapsolja
1 tsk spiskummin
rivet skal av 1⁄2 citron
11⁄2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, hackad

Tsatsiki
1 knippe rädisor
2 dl turkisk matyoghurt
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt

Till servering
4 pitabröd
1 liter blandad grönsallad

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Blanda smör- och rapsoljan med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om. Trä upp köttet på åtta blötlagda träspett. Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt. Grilla spetten runt om 6–8 minuter. Värm och dela bröden på mitten.

Servera kebabspetten med sallad i pitabröden. Toppa med tsatsiki.

 

Det basta fran Arla koketReceptet kommer från den suveräna kokboken Det bästa från Arla köket (Bonnier Fakta, 2015). Läs gärna mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera