Kalvfärsbullar

Matlaget bjuder på kalvfärsbullar i tomatsås

Matlaget bjuder på kalvfärsbullar i tomatsås

En av matlagets onsdagsmiddagar, kalvfärsbullar.

4 portioner

Ingredienser:

500 g kalvfärs
1 burk pizza- eller tomatsås
1/2 påse riven ost
1 gul lök
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk honung
1/2 dl mjölk
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk torkad basilika
1 vitlöksklyfta

 

  1. Grovriv en gul lök. Fräs lök och vitlöksklyfta (pressad) i olja. Häll på en burk pizza- eller tomatsås och smula ner en tärning grönsaksbuljong.
  2. Tillsätt basilika, honung och svartpeppar. Lägg på locket och sjud såsen på låg värme i ca 5 minuter.
  3. Blanda mjölk, riven ost, kalvfärs, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Forma färsen till 16 stora köttbullar. Lägg dem i tomatsåsen och lägg på locket. Låt allt puttra på medelvärme i ca 10 min.
  5. Häll upp lite av den resterande rivna osten i en skål. Servera köttbullarna med tomatsås, nykokt pasta, broccoli och riven ost.
Print Friendly

, ,

No comments yet.

Kommentera