Jordgubbssalsa

jordgubbssås
Jag kan ibland tycka att det är svårt med tillbehör till grillat kött. Men denna jordgubbssalsa som vi hittade recept på för några år sedan har blivit något av en favorit. Perfekt att göra om man har fått jordgubbar över från dagen innan. Jordgubbssalsan går lika bra att servera till oxkött som till fläskkött. Styrkan på salsan avgör man själv, men personligen tycker jag att lite styrka bara är gott. Receptet är på medelstark salsa.

 

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1/2-1 dl socker
1 hackad gul lök
1 tsk sambal oelek
1 msk citronsaft

Rensa jordgubbarna och dela dem i bitar. Hacka löken. Lägg jordgubbar, lök och socker i en kastrull. Lår koka i ca 20 minuter. Smaka av med samal oelek och citronsaft. Låt koka ytterligare 10 minuter. Servera salsan varm eller ljummen.

 

jordgubbssalsa

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera